Click here for Myspace Layouts

Friday, 23 March 2012

Azam dah Tercapai :)


Assalamualaikum reader yg kiut-miut sekalian J
Rindu gilerr dgn blog aku nie .sian die dah tak dijaga .hmm 
Korang Nampak tak gambo kat atas tuu ?ehh ,korang tak buta kan .hee#akutautakcute
Okey ,syira nak gitau nie syira dah berhijab tau skarang .akhirnya azam tahun nie tercapai gak .
Alhamdulillah..akhirnya terbuka gak hati aku utk berubah .
syira bersyukur sgt sbab kawan-2 syira ponn berubahh .syira harap korang tak menyesal dgn perubahan kite skarang .
Walaupun,ramai yg cakap mcm-2 .kite kene kuat okey ! chayok chayok ! :D
hmm,bagi boy-2 yg kenal syira time syira tak bertudung tuu ,
If korang tak suka ,korang boleh blahhh .aku tak kesah ponn .aku boleh dpt boy yg lebih baik dari korang laa .Thanks sgt-2 kat mak sebab bagi semangat kat syira .love you mom ! <3

Friday, 10 February 2012

Release Tension

hey awak ,awak and awak !
hari nie rasa mcm nak bagi tips laa pulak .#rekasendiri 
okeyy. nak tau,baca .taknak diam .
korang nak tau tak last week kan .ehh yeke last week ?hmm,betul kodd .
ade laa sorang boy nie(ex) .syira mmg dah takde pape ngan die tapi kawan jea laa .
ktorang dah break lame la jugak.
lepas break ngan die nape ntah takde feel nk couple ngan boy lain .
kdg2 die layan mcm couple pon ade gak .tp time nk couple jea msti ade prob .hmm :(
now ktorang dh lame tak contact aww .pastu tibe2 jea dengar cite yg die dh engaged .
#nasib baik kat FB jea.
pehh !mmg tekejut beruk laa kann .plus frust menonggeng .
okey ,lepas kejadian tu syira pon nak release tension laa .

1st : cry,cry and cry .

sebab menangis(air mata) dpt buang kesedihan yg dlm otak kita nie .
sooo kita buang laa segala air mata kesedihan ,geram or whatever la kann .

2nd :hang and shopping 



3rd : makan ABC#fav.food


yummyy !delicious ...cool ... ^^
bila korang tension kan .cuba korang makan ice cream ke ,ABC ke .benda yg sejuk2 la kann .
mesti hati korang pon sejuk .#pendapatakulaa .
tak puas hati lagi ?buat laa ape yg patut .
contohnya :-

LAST

MENDAKI BUKIT(BROGA HILL)

lepas turun dari bukit tuu syira makan ice cream .hee .
time kat atas tuu pandai2 la tenangkan fikiran ye .jgn terjun sudahh .
syira taknak tanggung ea .haha .memang tak tenang korang kat kubur nanti .
okey dah tu jea kot .
ehh japjap !lupa nak bgtau .now syira happy sgt coz die buat FAKE ENGAGED jelaa .
hehe .syira tak tension dahh .hope korang pon same la ea .

renung-renungkan dan selamat beramal :)

Tuesday, 7 February 2012

Raya Cina Holiday's

hey you allzzz :)
what's up ?hope korang sihatsihat belaka .
dah lame tak update blog tau .byk cerita nak share ngan blogger-2 disini .
nak tau nape dah lame syira tak update ?sbb......abg syira tak bayar P1 bha !so kena potong la cite die .
hmm ,okey la takmau ckp byk lagi .letih nak tulis :P

1st syira balik kedah .uishh ,dah lame kodd tak balik sane .
rindu sama makcik,pakcik n moyang kat sane .
plus mamat2 kedah yg  comelcomel tuu .haha
haritu rasa sebak pon ade gak lepas tgk mak and nenek syira nangis sbb dah lama sgt2 tak jumpa .
syira pon tahan jea la kann .malu kodd nak nangis dah la ramai org .
huh ,tapi letih giler laa nak cari semua saudara-mara kat sana .dah la ramai .
time tuu dah mcm JEJAK KASIH la pulakk .haha
tapi best la dapat kenal semua saudara yg takpenah jumpa :)





banyak lagi gambar sebenarnya .malas nak upload coz P1 nie laju sgt mcm siput .
okey ,lepas sedih2 kat kedah .syira pegi PENANG plak .jumpa laa anak mami .
perggh !kacak2 belaka .macam hindustan kodd .haha .
best laa pegi sana .dapat bersantai di tepi pantai yg indah .oh !amat mengasyikkan#takbolehblahh
snap and pose kat sana mmg terbaik laa .cantik dohh :P
yg bikin gua panas skrg nie .adik gua TERDELETE pic kat sana .huh !mmg kena tendang la kann .
okey ,lupakan kenangan pahit tuu .
lepas tuu ,pegi zoo taiping .wow !sonoksonoksonok :D
dapat jumpa kawan aku .name die MR.M(monkey) .haha .comel ^^V



sampai disini sahaja yg mampu .byebye 
see you soon :D

Sunday, 15 January 2012

Lelaki idaman

assalamualaikum reader :)
hari nie syira nak cakap pasal lelaki idaman .huihui
takde kerja betull .syira bukan gatal nak cakap pasal boboy nie .syira bosan kodd .
taktau nak tulis ape .so ,cite jea laa pasal nie .saje jea nak tulis .
bace la kalau sudi .taknak sokey laa .
syira nak gitau nie ,syira kan suka kannn kann lelaki yg SOLEH .hee .
tak soleh sgt punn takpe .sikit2 pun jadi laa kan .yg tau pasal agame .
syira tau syira nie tak laa baik sgt kan .that's why laa syira nak lelaki yg tau pasal agame nie .
boleh jadi mentor syira right ? :D
syira nak lelaki soleh nie pun lepas tgk video nie :


macam best jea BERCINTA LEPAS KAHWIN kankan ?
korang taksuke ? haha .ada aku KESAH  .
syira sangat SUKA .sooooo sweeeet :))
jealous dohh tgk video nie .untung laa perempuan tuu dpt lelaki yg baik ,setia 
and and and ambil berat akan kawan2nye ...hoho
bercinta lepas kahwin takde la buat maksiat kan .tuu lahh kebaikan dia .
hope syira dpt boy macam diatas .aminn :)


thanks ^^



Monday, 9 January 2012

Sweet and Sour 2012

hey guys ,dah lame syira tak update blog tau .dah berhabuk blog nie .sian die dah tak terjaga .syira "busy" sikit taun nie .hehe .SPM la katekan :P .byk sgt benda yg berlaku taun nie .seperti berikut :-

   OTW 1.1.2012 
                                                                                                     
time nie kitorang nak hang kl tapi malas la pulak .so kat depan umah ponn jadi la kann .walaupun pon tak berapa gempak .kitorang still hepy .nak tau sbb ape?sebabbb kankan .kitorang ade azam baru .cecewah !azam nak BERHIJAB laa taun nie :) 
skarang nie kitorang nak sediakan baju utk sesuai bertudung .then,bila dah ready baru lahh pakai .taknak la pakai tudung tapi aurat terdedah sane sini kankan ?doakan rancangan kitorang nie bejalan dengan lancar aww :)aminn

kek sempena tahun baru :)


erm,dari luar nampak comot n tak sedap kan ?tapi mak aku kate jgn tengok dari luaran .try dulu baru tau .
sedapppp weyh !aku n akak aku yg buat  .dah cuba sekali pasti mau lagi .haha#SS betul la .anak sape nie :P
korang nak ?meh sini 100 hengget .haha .murah kan ?sebab kek nie ade pemanis mcm tuan die .kahkah .
gurau sahaja .

17 tahun sudahh(SPM)

start persekolahan utk tahun 2012 
happy sgt time nak pegi .semangat kodd .semangat nak jumpa kawan .haha
kat sekolah semua berjalan lancar .sampai time balik ponn rase taknak balik .
rindu kawan la katekan .aku ponn  lepak punya lepak tengok2 dah pukul 6.30 weyh .
kelam-kabut la balik .sampai jea umah, ayah dah tunggu depan pintu .
ambk kau kene pukul ngan kayu .erm,aku pon taktau la nape ayah marah sgt .padahal sebelum nie 
selalu kodd lepak n balik lambat.tapi aku redha jea laa .aku tau salah aku .

release tension 
nie lahh hobi aku if tension .senang kann ?hang n shopping .best dohh .
pastu bila hang tuu cuci laa mate sekali .hee .tak dapat hang ramai2 pon sokey laa.
asalkan ade teman .takde boring .boleh gelak sampai berguling-guling .haha
OKEY ,sebenarnye panjang lagi cite tapi tak larat laa nak tulis .korang ponn mesti taklarat nak baca kan.
dah laa tuu .nie jea yg mampu .papai .
HAPPY 2012 :D