Click here for Myspace Layouts

Friday, 23 March 2012

Azam dah Tercapai :)


Assalamualaikum reader yg kiut-miut sekalian J
Rindu gilerr dgn blog aku nie .sian die dah tak dijaga .hmm 
Korang Nampak tak gambo kat atas tuu ?ehh ,korang tak buta kan .hee#akutautakcute
Okey ,syira nak gitau nie syira dah berhijab tau skarang .akhirnya azam tahun nie tercapai gak .
Alhamdulillah..akhirnya terbuka gak hati aku utk berubah .
syira bersyukur sgt sbab kawan-2 syira ponn berubahh .syira harap korang tak menyesal dgn perubahan kite skarang .
Walaupun,ramai yg cakap mcm-2 .kite kene kuat okey ! chayok chayok ! :D
hmm,bagi boy-2 yg kenal syira time syira tak bertudung tuu ,
If korang tak suka ,korang boleh blahhh .aku tak kesah ponn .aku boleh dpt boy yg lebih baik dari korang laa .Thanks sgt-2 kat mak sebab bagi semangat kat syira .love you mom ! <3

Friday, 10 February 2012

Release Tension

hey awak ,awak and awak !
hari nie rasa mcm nak bagi tips laa pulak .#rekasendiri 
okeyy. nak tau,baca .taknak diam .
korang nak tau tak last week kan .ehh yeke last week ?hmm,betul kodd .
ade laa sorang boy nie(ex) .syira mmg dah takde pape ngan die tapi kawan jea laa .
ktorang dah break lame la jugak.
lepas break ngan die nape ntah takde feel nk couple ngan boy lain .
kdg2 die layan mcm couple pon ade gak .tp time nk couple jea msti ade prob .hmm :(
now ktorang dh lame tak contact aww .pastu tibe2 jea dengar cite yg die dh engaged .
#nasib baik kat FB jea.
pehh !mmg tekejut beruk laa kann .plus frust menonggeng .
okey ,lepas kejadian tu syira pon nak release tension laa .

1st : cry,cry and cry .

sebab menangis(air mata) dpt buang kesedihan yg dlm otak kita nie .
sooo kita buang laa segala air mata kesedihan ,geram or whatever la kann .

2nd :hang and shopping 



3rd : makan ABC#fav.food


yummyy !delicious ...cool ... ^^
bila korang tension kan .cuba korang makan ice cream ke ,ABC ke .benda yg sejuk2 la kann .
mesti hati korang pon sejuk .#pendapatakulaa .
tak puas hati lagi ?buat laa ape yg patut .
contohnya :-

LAST

MENDAKI BUKIT(BROGA HILL)

lepas turun dari bukit tuu syira makan ice cream .hee .
time kat atas tuu pandai2 la tenangkan fikiran ye .jgn terjun sudahh .
syira taknak tanggung ea .haha .memang tak tenang korang kat kubur nanti .
okey dah tu jea kot .
ehh japjap !lupa nak bgtau .now syira happy sgt coz die buat FAKE ENGAGED jelaa .
hehe .syira tak tension dahh .hope korang pon same la ea .

renung-renungkan dan selamat beramal :)

Tuesday, 7 February 2012

Raya Cina Holiday's

hey you allzzz :)
what's up ?hope korang sihatsihat belaka .
dah lame tak update blog tau .byk cerita nak share ngan blogger-2 disini .
nak tau nape dah lame syira tak update ?sbb......abg syira tak bayar P1 bha !so kena potong la cite die .
hmm ,okey la takmau ckp byk lagi .letih nak tulis :P

1st syira balik kedah .uishh ,dah lame kodd tak balik sane .
rindu sama makcik,pakcik n moyang kat sane .
plus mamat2 kedah yg  comelcomel tuu .haha
haritu rasa sebak pon ade gak lepas tgk mak and nenek syira nangis sbb dah lama sgt2 tak jumpa .
syira pon tahan jea la kann .malu kodd nak nangis dah la ramai org .
huh ,tapi letih giler laa nak cari semua saudara-mara kat sana .dah la ramai .
time tuu dah mcm JEJAK KASIH la pulakk .haha
tapi best la dapat kenal semua saudara yg takpenah jumpa :)





banyak lagi gambar sebenarnya .malas nak upload coz P1 nie laju sgt mcm siput .
okey ,lepas sedih2 kat kedah .syira pegi PENANG plak .jumpa laa anak mami .
perggh !kacak2 belaka .macam hindustan kodd .haha .
best laa pegi sana .dapat bersantai di tepi pantai yg indah .oh !amat mengasyikkan#takbolehblahh
snap and pose kat sana mmg terbaik laa .cantik dohh :P
yg bikin gua panas skrg nie .adik gua TERDELETE pic kat sana .huh !mmg kena tendang la kann .
okey ,lupakan kenangan pahit tuu .
lepas tuu ,pegi zoo taiping .wow !sonoksonoksonok :D
dapat jumpa kawan aku .name die MR.M(monkey) .haha .comel ^^V



sampai disini sahaja yg mampu .byebye 
see you soon :D

Sunday, 15 January 2012

Lelaki idaman

assalamualaikum reader :)
hari nie syira nak cakap pasal lelaki idaman .huihui
takde kerja betull .syira bukan gatal nak cakap pasal boboy nie .syira bosan kodd .
taktau nak tulis ape .so ,cite jea laa pasal nie .saje jea nak tulis .
bace la kalau sudi .taknak sokey laa .
syira nak gitau nie ,syira kan suka kannn kann lelaki yg SOLEH .hee .
tak soleh sgt punn takpe .sikit2 pun jadi laa kan .yg tau pasal agame .
syira tau syira nie tak laa baik sgt kan .that's why laa syira nak lelaki yg tau pasal agame nie .
boleh jadi mentor syira right ? :D
syira nak lelaki soleh nie pun lepas tgk video nie :


macam best jea BERCINTA LEPAS KAHWIN kankan ?
korang taksuke ? haha .ada aku KESAH  .
syira sangat SUKA .sooooo sweeeet :))
jealous dohh tgk video nie .untung laa perempuan tuu dpt lelaki yg baik ,setia 
and and and ambil berat akan kawan2nye ...hoho
bercinta lepas kahwin takde la buat maksiat kan .tuu lahh kebaikan dia .
hope syira dpt boy macam diatas .aminn :)


thanks ^^



Monday, 9 January 2012

Sweet and Sour 2012

hey guys ,dah lame syira tak update blog tau .dah berhabuk blog nie .sian die dah tak terjaga .syira "busy" sikit taun nie .hehe .SPM la katekan :P .byk sgt benda yg berlaku taun nie .seperti berikut :-

   OTW 1.1.2012 
                                                                                                     
time nie kitorang nak hang kl tapi malas la pulak .so kat depan umah ponn jadi la kann .walaupun pon tak berapa gempak .kitorang still hepy .nak tau sbb ape?sebabbb kankan .kitorang ade azam baru .cecewah !azam nak BERHIJAB laa taun nie :) 
skarang nie kitorang nak sediakan baju utk sesuai bertudung .then,bila dah ready baru lahh pakai .taknak la pakai tudung tapi aurat terdedah sane sini kankan ?doakan rancangan kitorang nie bejalan dengan lancar aww :)aminn

kek sempena tahun baru :)


erm,dari luar nampak comot n tak sedap kan ?tapi mak aku kate jgn tengok dari luaran .try dulu baru tau .
sedapppp weyh !aku n akak aku yg buat  .dah cuba sekali pasti mau lagi .haha#SS betul la .anak sape nie :P
korang nak ?meh sini 100 hengget .haha .murah kan ?sebab kek nie ade pemanis mcm tuan die .kahkah .
gurau sahaja .

17 tahun sudahh(SPM)

start persekolahan utk tahun 2012 
happy sgt time nak pegi .semangat kodd .semangat nak jumpa kawan .haha
kat sekolah semua berjalan lancar .sampai time balik ponn rase taknak balik .
rindu kawan la katekan .aku ponn  lepak punya lepak tengok2 dah pukul 6.30 weyh .
kelam-kabut la balik .sampai jea umah, ayah dah tunggu depan pintu .
ambk kau kene pukul ngan kayu .erm,aku pon taktau la nape ayah marah sgt .padahal sebelum nie 
selalu kodd lepak n balik lambat.tapi aku redha jea laa .aku tau salah aku .

release tension 
nie lahh hobi aku if tension .senang kann ?hang n shopping .best dohh .
pastu bila hang tuu cuci laa mate sekali .hee .tak dapat hang ramai2 pon sokey laa.
asalkan ade teman .takde boring .boleh gelak sampai berguling-guling .haha
OKEY ,sebenarnye panjang lagi cite tapi tak larat laa nak tulis .korang ponn mesti taklarat nak baca kan.
dah laa tuu .nie jea yg mampu .papai .
HAPPY 2012 :D






Wednesday, 21 December 2011

29 signal si dia ada GF baru!

assalamualaikum ,kalau tak jawab DOSA .kalau jawab sayang :) syira nak share with girl yg rasa curiga ngan bf korang .syira dapat nie pon dari YEZZ ! bulan april punya .hee .untuk yg belum bace .dipersilakan baca :-


1. MENDADAK BERI PERHATIAN
cthnye bfore this ur bf ta pnah pn teman u all naik bus or acompany u jalan kaki sampai ke rumah,tp kali ni dia buat ... nmpk sungguh .. siap beli hadiah lagi utk u all even tak sampai or dah lepas birthday u all . tindakkan luarbiasa or pelik dorg ni muncul because of dorg rasa bersalah sbb dah dua kan u all ..

2. SIKIT SIKIT NAK GADUH !
dengan situation gini , dia ada alasan for marah u all n ada alasan yg kukuh lahh kenapa dia ade girl lain . kononnya ta fhm each others lah ! terbaik lah !

3.ASYIK ASYIK I JE YG NA KNE FAHAM
he always said this word again and again . n prnah juga cakap pasal break .

4. MASA BERTEMU TERLALU SINGKAT
sdangkan u all hnya bpluang utk bjmpa seminggu sekali . tu pn mse weekend . takkan si dia tak rindu ?

5.SELERA MUZIK BERUBAH
sblum ni dia minat Rock .. tp skg minat sentimental plak .. boleh jd terpengaruh dgn gf baru dia nie !

6.MENGUTUK GURLZ YANG TAK DIKENALI
dia sungguh kutuk pmpuan yg dia tak kenal . contohnye pkai eyeliner tebal tebal mcm hantu lah or whatever lah kan .. ntah ntah GF bru dia yang gitu .. POYO NYEE !

7. ADA JE YG TA KENA
especially yg bkaitan dgn penampilan u all like hairstyle , dress , shoes and handbags too . ada je yg ta kena kt mata dia .. mcm mata n hatinya dah tertumpu pada keindahan yg lain .

8.WALLPAPER NEUTRAL
dlu ltak gambar sweet u all .. but now dah tukar letak gmbr krete pebret lah .. ape lahh .. n gambar u all dlm phone dia pn da bkurangan .. alasan , tana bg memory penuh .. and folder gambar u all dlm facebook pn di set as private ..

dlu ltak gambar sweet u all .. but now dah tukar letak gmbr krete pebret lah .. ape lahh .. n gambar u all dlm phone dia pn da bkurangan .. alasan , tana bg memory penuh .. and folder gambar u all dlm facebook pn di set as private ..

9.SILENT
tiba tiba je phone dia buat silent . takut gf bru call kot ?

10.MENJADI MENGGELABAH
when he forgot to silent his phone , muka jd cuak or pucat or whatever je lah kan when the phone is ringing .. dia will jawab the phone jauh jauh and bila kita tanya .. he will said "parents call"

11.SUSAH DIHUBUNGI
angkat call pun susah , bls msg pn lmbt .. ta mcm biase ..

12. SENT ITEM KOSONG !
he always padam sent item .. call history pun same .. logically , perlu ke del kalau takde pape yg dia sorok ?

13.JARANG BERHUBUNG
kalau dlu ade je nama dia terpampang kt screen phone . skg ni sekali sehari je .. ada mse sunyi tnpa panggilan dari dia .

14.SENTIASA SANGSI
u all tgh bckp secara umum n tak tunding jari kat dia pn , tp dia yg terasa ..

15.NO MORE
"ILOVEYOU" dah takde .. it because dia dah tak rasa dah ..

16.MENUDUH BALIK
tak ada ribut .. tak ada hujan .. dia tuduh u all curang . pdhl semua to angkara dia !!

17. MEMPUNYAI AKTIVITI BARU
dia kata dia busy dengan aktiviti lain smpaikan masa dengan u all pn takde .. dia pun ta pnah ajak u all join aktiviti tu with his friends . boleh jadi nak dating dengan gf lain la tu ..


18.SERONOK DENGAN KAWAN2
kebelakangan ni dia just na habiskan masa dengan kawaaaaaaaan je .. tp bfore this , dengan korg je . dah mcm belangkas .!

19. PROPERTY YOU ALL GHAIB
misalnya keychain yg always menghiasi kunci rumah or beg sekolahnya sudah tidak kelihatan . jangan jangan dah buang kot ..

20.BERTUKAR KERJAYA SEBAGAI POLIS PENCEN
sehingga pening kepala u all utk mnjwb stiap persoalan dia yg ingin tahu semuanya ttg aktiviti u all . dia juga start kong kong hidup u all supaya ta klua with kwn kwn di shopping complex . kononnya cemburu apabila u all habiskan masa bsame kwn kwn sdgkan hakikat sebenarnya takut kantoi !

21. AROMA LAIN
bajunya dah berbau lain n tak familiar dgn idung u all .. haa sama ada dia dah mula pkai perfume or da tuka perfume ikut taste gf bru dia .. hati hati yer !

22. SELALU MENOLAK
susah dah ajak tengok wayang skg ni . ade je alasan yg dia bg utk menolak ajakkan u all sehingga abis dah cerita yg u all na tengok to .

23.HOBI BERDANDAN
perfume baru , potongan rambut baru , baju baru .. dlm kata lain , he's on the way to upgrade his style . kemungkinan besar dia na nampak hebat dpn gf baru dia .

24.ONLINE MEMANJANG
if u all yg slalu on9 , dia kate u all gatal dgn boys lain .. tp klau dia on9 takpe plak .. alasan main game .

25.SALAH SEBUT NAMA
semasa tgh borak dgn u all . nta guane dia bole sala sebut nama . if skali bole dimaafkan , tp lebih dari 3 kali .. haa , harus curiga !

26. GANTI PASSOWRD
meski u all ta penah mnta , tp dia pcaye bg password fb n twitter .. tp skg bila u all try bukak .. ERROR !! tnyata dia da tuka psswrd . msty ade something nii

27. YOU ALL DISEMBUNYIKAN
its like dia ta ajak u all utk join birthday party kwn kwn dia or whatever lah kan .. mungkin kerana "madu" u all to ade ..

28. KATA HATI
seorng gurls sememangnya dilahirkan dgn kata hati yg kuat . u all boleh perasan perubahannya wlaupun hnya sdikit . saat si dia berubah , u all perlu curiga . percaya firasat u all ta prnah salah . kerana itu , kita perlu pcaya pada kata hati .

29.LAYANAN TAWAR AND CEPAT "SENTAP" !
u all sedaya upaya mwujudkan suasana sweet sprti melukis di tangan "I STILL MISS YOU HERE" dan menunjukkan kpd si dia . tp yg kluar dri mulutnya , "SO?" .. wohooo bikin panas hati dher ! cuba kalau u all yg ckp gtu even kita just na gurau .. uihh bukan main lagi dia SENTAP!

 haa ...sape yg dalam situasi camni syira sarankan korang buat camni..
BREAK ok ?nie ponn utk kebaikan korang jugak .syira ponn penah kene gak .korang saba jea lahh :)

Sunday, 18 December 2011

Patah Seribu






Kau takpenah hargai aku !.kau dah hancur kann semua harapan aku .tiap-2 hari aku tunggu text dari kau .dah 2minggu aku tunggu tau tak .aku ingat kau busy or takde kedit la kann .aku just sabar n doa jea supaya kau cepat-2 text aku .tapi aku nie macam orang bodoh tunggu kau tapi takdapat ape-2 ponn .aku punya lahh tunggu kau sampai janggut pon dah sampai kaki .kau dah janji ngan aku nak tgk OMBAK RINDU same-2 kann ?tapi tu semua janji PALSU !!kau hang ngan girl lain rupenye tgk cite yang aku nak tu  .then ,bila tiba tarikh 12.12.11 aku pon tergerak hati nak tengok wall kau jap .bila tengok-2  ade pulak pic kau ngan girl tu.huh!kau memang pandai sgt .pandai mainkan perasaan orang !!lepas nie aku takkan tunggu kau lagi .but,i still love you .thanks for everything ya !KBAI !!!!